Mahler ved Mjøsa

Foto: Simen Prestaasen

4. august, onsdag

19:00

Hamar Domkirke

Mahler ved Mjøsa  – Ønskereprise i Hamar domkirke 4. august 2021. 

Konserten fylte Hamardomen med henført publikum i 2018. Operasjefen og flere med henne mener dette er den beste konserten de har hørt med Volungholen.  RingsakerOperaen setter den derfor opp drømmereprise.

Med et orkester bestående av håndplukkede musikere med tilknytning til Innlandet, fremfører Bernt Ola Volungholen Gustav Mahlers verker «Lieder eines fahrenden Gesellen» og «Kindertotenlieder». Begge verk blir satt i kontrast og sammenheng med kjente og kjære viser, arrangert for anledningen. En aften skrevet i de store romantiske følelser og de små introverte visers tegn. Velkommen til en konsertkveld i den store musikkens ånd!  

Lieder:

Mahler – Lieder eines fahrenden Gesellen  

Mahler – Kindertotenlieder  

Viser:

Sandbeck  -Ved gråten sjø  

Prøysen -Lomnæsvisa  

Gundersen – Vuggevise

Med Volungholen og et stjernelag av musikere, skal man ikke se bort ifra at det kan dukke opp en vri på programmet. 

Besetning:

1.fiolin: Atle Sponberg fra Gjøvik er kunstnerisk leder i Sinfonietta Innlandet. Han har lang erfaring fra inn- og utland som solist, kammermusiker og orkesterleder. RingsakerOperaen satte stor pris på å ha han som konsertmester på Barberen i Sevilla i 2019.

2. fiolin: Kjell Tomter fra Hamar er gruppeleder 2. fiolin ved Den Norske Opera & Ballet. Han spiller jevnlig i Det Norske Kammerorkester og på Risøy kammermusikkfestival. I tillegg underviser han på Toneheim. I høst gjestet han RingsakerOperaens operaFEST, og det blir et gledelig gjenhør i Hamar domkirke.

Bratsj: Johannes Skyberg fra Gjøvik er sentral i samtidsensemblet Traktor, konsertserien Resonans, Mjøsmusikk og en ettertraktet frilanser. Han har hatt og har en rekke oppdrag både som utøver og produsent. RingsakerOperaen bruker Johannes så ofte vi kan og setter stor pris på det gode samarbeidet over Mjøsa.

Cello: Ellen Flesjø er medstifter av Grieg Trio, som i en årrekke har turnert i inn- og utland. Hun har vært solocellist i Det norske Kammerorkester og deltatt på en rekke plateinnspillinger. I Innlandet er hun også kjent som mangeårig ansatt i “Musikk i Hedmark”.  Det er en glede å igjen ha Ellen med på et prosjekt i RingsakerOperaen.

Kontrabass: Marius Flatby fra Brumunddal er Solobassist i Kringkastingsorkestret og Det Norske Kammerorkester. I tillegg spiller han i Ensemble Ernst og underviser ved Norges musikkhøyskole.  RingsakerOperaen er svært glade for at den allsidige bassisten har mulighet til å delta på prosjekter «hjemme».

Fløyte: Tom Ottar Andreassen fra Moelv – solofløytist i Oslo-Filharmonien og Det norske kammerorkester. Han er professor ved Norges Musikkhøgskole og en aktiv solist, kammermusiker og dirigent. RingsakerOperaen har hatt gleden av å ha han som fløytist på flere prosjekter.

Obo: Steinar Hannevold opprinnelig fra Hamar, er førsteamanuensis ved Giregakademiet – institutt for musikk. Mangeårig oboist i Bergen filharmoniske orkester. Dette er andre gangen han tar turen hjem over fjellet for å samarbeider med RingsakerOperaen. Vi håper det blir flere.

Klarinett:  Morten Jota Kristiansen fra Hamar, bor på Ottestad. Han er en ettertraktet frilanser, medlem av Mjøsmusikk og samtidsensemblet Traktor. Han har tidligere undervist på Barrat Due, underviser nå på Høyskolen i Innlandet og på Toneheim. Jota har spilt for RingsakerOperaen er rekke ganger, sist under operafesten i november.

Klaver: Torgeir Koppang er fra Sarpsborg. RingsakerOperaen kom i kontakt med han da han begynte å jobbe på Toneheim. Han en særdeles ettertraktet akkompagnatør og pianist, som behersker de fleste sjangere. Som frilanser har han en rekke oppdrag innen jazz, klassisk, musikaler og show. Stabsmusikken, Nordic Tenors og Chat Noir for å nevne noe.

Harmonium: Roger Andreassen er født, oppvokst og bosatt i Moelv. I tillegg til jobben som organist i Ringsaker kirke er han en aktiv kulturutøver som musiker, komponist og arrangør, foredragsholder og skribent. Han har initiert et utall konserter og en mengde innspillinger. Andreasen har mottatt mange utmerkelser og priser for sitt kulturelle virke. RingsakerOperaen har et langt og fruktbart samarbeid med Ringsakers eget oppslagsverk.

Slagverker (klokkespill & triangel) Lars Erik Dagfinrud er fra Stange, utdannet slagverker med master fra NTNU og er kulturskolelærer i Ringsaker. Han spiller ofte med RingsakerOperaen, både på hovedforestillinger og kortere prosjekter, inklusive Ringsaker Operaskole.

Samarbeid med Hamar kirkelige fellesråd.


Symptomer på Covid-19? Bli hjemme!
Reserverte plasser frigis 15 min før forestilling.
Vent på anvisning til plasser og hold avstand.
Noter hvor du sitter.
Billetten kan bli kansellert ved endrede Covid-19 regler.