Maria Gabriella Bassi og Giulia Buccarella

10. september

10. september kl 17 / Teatersalen Brumunddal

 Inngang: Ordinær pris kr 270,- / Kulturkort kr 50,- / Barn under 13 år gratis

Kjøp billett her!

Maria Gabriella Bassi er pianist og pianoprofessor på «Nino Rota» Conservatoire i Italia. Hun viste tidlig sin kjærlighet til musikk og begynte å spille piano som fireåring. Hun studerte pianospill under Marta Grilletti og ble uteksaminert med utmerkelser i 1991. Hun studerte videre ved Konstantin Boginos «russiske» skole.

Bassis karriere som konsertpianist begynte med en serie førstepremier i italienske pianokonkurranser. Men de to førsteprisene (i 1987 og deretter i 1991)  i den prestisjetunge internasjonale pianokonkurransen ved Lisztsenteret i Lucca, førte henne til mer krevende konsertarbeid.

Hun har hatt konserter både som solist og med orkester i Italia, Frankrike, Tyskland, Spania og Mexico. Hun har spilt som solist i prestisjetunge konserthaller verden over. I 2017 spiller hun over hele Europa i duett med den italienske violinisten Giulia Buccarella.

Giulia Buccarella begynte å studere fiolin som fireåring.

16 år gammel ble hun, etter å ha studert under sin onkel Claudio Buccarella, uteksaminert fra musikkonservatoriet i Santa Cecilia i Roma med topp resultater. Siden hun var 18 år gammel har hun vært professor i fiolin ved konservatoriet. I 1988 vant hun andre premie i International Violin Competition Valentino Bucchi i Roma.


Buccarella har en karriere som solist og kammermusiker med et omfattende repertoar og spiller for de mest betydelige musikkselskap med et stort antall konserter hvert år. Hun har opptrådt som solist med symfoniorkester i Bloomington og med den tyske Symphony Orchestra Musikfreude Göttingen (Tyskland).

PROGRAM:

T.A.Vitali: Chaconne in G minor
G.Rossini: Un mot à Paganini
G.Puccini: Nessun dorma
M.Pilati: Allegro sostenuto in F
G.Tartini: Devil’s Trill Sonata
C.Gardel/I.Perlman: Tango (Por una Cabeza)
M.Ravel: Tzigane (Concert Raphsody)