Mikael Bratbosts
Talentpris i Operasang

logo: Nikoline Svergja

28. august, lørdag

15:00

Kvikne samfunnshus

Hedvig Haugerud tildeles
Operasanger Mikael Bratbosts talentpris for 2021.

Årets jury har bestått av Randi Stene (operasjef Den Norske Opera& Ballett), Annika Åsen Grundt (leder Flagstad Museum) og prosjektleder Kari E. Bekken (operasjef RingsakerOperaen). 
Om vinneren uttaler juryen:
Hedvig Haugerud har et eksepsjonelt stemmemateriale, stor uttrykksvilje og stor scenepersonlighet. Hun har vist stor disiplin for å komme seg ut av de stemmemessige utfordringene hun hadde, hvilket er et stort
pluss for arbeidet videre i en sangkarriere. Hennes stemmefag – jugendlicher dramatischer sopran – tar tid å utvikle/modne. Selv om hun har kommet langt for sine 26 år vil en slik stemme først blomstre om noen år. Det er derfor ekstra gledelig å gi prisen til en nyutdannet sanger i en kritisk fase i dette faget.    

Bratbost ble oppdaget og fikk støtte til sin karriere på avgjørende tidspunkt. Operasanger Mikael Bratbosts minneforeningen bidrar gjennom talentprisen til å hjelpe andre talenter å nå sine sangermål. Hedvigs kjernerepertoar ligger i samme sjanger som Bratbost, som hun selv beskriver: I mange av operaene hvor Mikael Bratbost sang helte-tenoren, synger jeg hans kvinnelige motstykke. Der Bratbost sang Turiddo (Cavalleria Rusticana), synger jeg Santuzza, og der han sang Siegmund (Valkyrien), er jeg Sieglinde, hans søster og sjelevenn. I Tannhäuser er jeg hans ulykkelige Elisabeth, og med ham som soldaten Radames, er jeg hans hemmelige kjærlighet, Aida.  Hedvig avsluttet nylig sine studier ved Det Kongelige Teaters Operaakademi i København. Til sammen har hun åtte års utdannelse fra Musikkhøgskolen i Oslo, Conservatoire National de Musique de Paris og Operaakademiet i København. Hun har kvalifisert seg til to store konkurranser i år: Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse og Concorso Lirico Internazionale di Portofino. Haugerud representeres av Nordic Artists Management.

Prisutdelingen skjer under en konsert på Kvikne samfunnshus 28. august kl 15.
Under forrige prisutdeling var det utsolgt. Pga smittevern vil det i år bli færre plasser.

For overnatting og bespisning anbefales Kvikne Fjellhotell tlf. 929 89 780.

Talentprisen deles ut for andre gang. Vinneren i 2017 var mezzosopran Lilly Jørstad.

Operasanger Mikael Bratbosts minneforening ved Kari E. Bekken, 90151710


Symptomer på Covid-19? Bli hjemme!
Reserverte plasser frigis 15 min før forestilling.
Vent på anvisning til plasser og hold avstand.
Noter hvor du sitter.
Billetten kan bli kansellert ved endrede Covid-19 regler.