Nyttårskonsert med Mjøsmusikk

14. januar

Hamar Kulturhus, Kirsten Flagstad-salen

søndag 14. januar kl 15

Ordinær pris kr 325,-

Kjøp billett her!

I årets nyttårskonsert kan vi igjen by på feiende flott musikk med flotte musikervenner. Årets gjester er Gunda-Marie Bruce og kammerkoret Collegium Vocale

ENSEMBELET MJØSMUSIKK har siden oppstarten i 2010 vært en aktiv bidragsyter til kulturlivet rundt Mjøsa, særlig i Ringsaker, på Hamar og på Lillehammer. Ensemblet har en kjerne av 9 profesjonelle musikere som kommer fra, eller er bosatt i Mjøsdistriktet. Besetningen er normalt strykekvintett, klaver, klarinett og fløyte, i blant med forsterket strykergruppe.

Mjøsmusikk opptrer både som selvstendig ensemble og som tonefølge til distriktets kor. Besetningen gjør ensemblet fleksibelt med musikere som har interesse for barokkinterpretasjon, salongmusikk og det tradisjonelle klassiske repertoaret.

Spesielt for orkesteret er den store kunnskapen om og interessen for den lokale storgårdsmusikken fra flatbygdene på Hedmark og Oppland. Det utgjør en viktig del av repertoaret til Mjøsmusikk, og gjør ensemblet til en viktig tradisjonsbærer i distriktet.

GUNDA-MARIE BRUCE, SOPRAN
Gunda-Marie Bruce har sin utdannelse fra Operahögskolan i Stockholm, Barratt Due musikkinstitutt og Norges Musikkhøgskole, og har mottatt en rekke stipender og utmerkelser for sin stemmeprakt, bl. a. det prestisjetunge Anders Walls sangstipend i Stockholm. Hun ble utnevnt til stipendiat ved Drottningholm Slottsteater etter sin rolletolkning av Arminda i Mozarts opera La finta giardiniera.

Gunda-Marie har bred erfaring som solist både i inn- og utland og har sunget på store scener som Den Kungliga Opera i Stockholm, Drottningholm Slottsteater, Vadstena slott, Bergen Nasjonale Opera, Den Norske Opera og Ringsakeroperaen. Hun er en ettertraktet konsertsanger og brukes ofte som solist med kor, korps og orkestre, samt innen eventbransjen. Hun er også en flittig brukt sopransolist ved fremførelser av kirkemusikalske verk.

Høsten 2016 høstet hun flotte kritikker for sin tolkning av rollen som Fru Ford i De lystige koner i Windsor ved Ringsakeroperaen og høsten 2017 var hun tilbake i RingsakerOperaen i rollen som Belinda i Dido og Aeneas av Purcell.

KAMMERKORET COLLEGIUM VOCALE er en ettertraktet samarbeidspartner i store konsertproduksjoner hos ulike arrangører i tillegg til sine egne konserter, og har ved flere anledninger deltatt ved Kirsten Flagstad festival.

Repertoaret spenner fra kirkemusikk, klassiske korverk og samtidsmusikk til folkemusikk og høyst folkelig underholdning. Koret har gjennom årene samarbeidet med en rekke komponister og utøvende musikere, og i de senere årene har de også gjort seg bemerket i nasjonale og internasjonale konkurranser.