13. januar, lørdag

19:30

Hamar kulturhus

Sammen med dirigent Ingunn Korsgård Hagen fra Hamar møter du et forrykende orkester med 50 stjernemusikere fra hele Innlandet. 

Nyttårskonserten 2024 spenner buen mellom Innlandets kulturhistoriske røtter og den musikalske verden der ute.

Konserten åpnes med «Polka Schnell» av Eduard Strauss med solist Magnhild Korsvik, via «Fruhlingsstimmen Walz» av Johann Strauss før vi reiser til Marja Mortenssons musikalske rike. Her blir du kjent med en av de viktigste formidlerne av sør- og umesamisk musikk. Mortensson opptrer sammen med den anerkjente musikeren Daniel Herskedal og perkusjonist Jakop Janssøn. 

Komponist Rune Rebne fra Brumunddal har komponert musikk til Hans Børlis dikt spesielt for anledningen. For aller første gang kan du høre disse musikalske fortellingene om å være menneske i livet.

Etter pausen møter du solist Atle Sponberg sammen med Bjarte Eike og hans håndplukkede favorittensemble; Barokksolistene. Med det ettertraktede prosjektet The Alehouse Session inviteres du til nyttårsfest med rom for både satire og smerte, tant, fjas, absurditeter og det dypeste alvor. Det blir stor fortellerkunst – og selvsagt udødelig musikk spilt av de ypperste formidlere.

Med ønske om en optimistisk start på det nye året! 

Solister:
Marja Mortensson trio, Magnhild Korsvik, Bjarte Eike med Barokksolistenes The Alehouse Sessions.

Det symfoniske selskap fra Orkester Innlandet og Ringsakeroperaen under ledelse av konsertmester og solist Atle Sponberg.

Dirigent: Ingunn Korsgård Hagen
Konferansierer: Bjarte Eike og Solbjørg Tveiten
Regi: Silje Onstad Hålien
Musikk av: Rune Rebne, Edvard Grieg, Eduard og Johann Strauss

Musikk i Innlandet og Hamar kulturhus står bak konserten, som markerer åpningen på byjubileet Hamar 175 år.