SØT MUSIKK mellom
nyMusikk Innlandet og RingsakerOperaen

13. juni, søndag

17:00

Prøysenhuset

Det har oppstått søt musikk mellom en ringrev og en nykomling i Innlandet. I dette første møtet mellom RingsakerOperaen og nyMusikk Innlandet inviteres det til flott konsert i Prøysenhuset, og på programmet står utelukkende norsk musikk, det meste av nyere dato.

I et mestermøte mellom bassrøsten Knut Stiklestad og pianist Knut Erik Jensen presenteres musikk av Alf Hurum, Geir F. Stavsøien, Knut Erik Jensen selv og Marcus Paus. Vannliljer, sang, død og annet formidles og belyses, og vår tids musikk finner seg med det til rette på en av Innlandets særegne plasser – like ved stua der hvor den tidvis muntert betraktende, stundom tanketunge Alf Prøysen vokste opp. Gammelt og nytt, nært og fjernt, stort og smått. Alt det rommes i musikken, og i musikantene rommes hjertevarme og formidlingsevne av ypperste klasse.

Konserten åpner med dette et langt og sunt samarbeid mellom Ringsakeroperaen og nyMusikk Innlandet, på vegne av musikken og folket.

nyMusikk Innlandet
Samtidskunsten har gode vilkår i Innlandet, gjennom litteratur, drama, dans og visuell kunst. Siden etableringen i 2018 har nyMusikk Innlandet jobbet iherdig for å kunne gi også samtidsmusikken en scene i regionen. Etter snart 40 konserter i egen regi, fra Kongsvinger til Tynset og fra Lillehammer til Gran, initieres nå et forhåpentlig langt og sunt samarbeid med både Ringsakeroperaen og andre institusjoner og arrangører i Innlandet. nyMusikk Innlandet er i gang med å lansere konseptet nyMusikk Småfolk, en egen konsertserie for barn og unge, og i 2022 arrangerer vi forhåpentlig vår helt egen festival for ny musikk: INN:PUST. I tillegg har lokalavdelingen flere kort i ermet. nyMusikk Innlandet er én av 13 lokalavdelinger under landsforeningen nyMusikk, stiftet 1938. Lokalavdelingen teller i dag 19 medlemmer og har et solid styre bestående av seks ressurssterke hoder.


Program:

Geir Frode Stavsøien: Nympheas

Komponistprat 

Alf Hurum: Akvareller op 5
I) Vandliljen
II) Miniature
III) Akvarel

Knut Erik Jensen: Snøfåglar
I) Rondane
II) Under Nattens Valv
III) Daa Himlarna Fall
IV) Nattens Psalm 

Marcus Paus: Trisyn
I) No er det Jihad igjen
II) Toteninsel
III) Tvisyn

Komponistprat

Marcus Paus: Læreren som aldri ble

Geir Frode Stavsøien: Nocturne

Ståle Kleiberg: 2. sats fra pianosonate «Ruf und Nachklang»

Geir Frode Stavsøien: Advent

Marcus Paus: Requiem, utdrag
I) Introitus
II) Graduale
III) Offertorium

Medvirkende


Symptomer på Covid-19? Bli hjemme!
Reserverte plasser frigis 15 min før forestilling.
Vent på anvisning til plasser og hold avstand.
Noter hvor du sitter.
Billetten kan bli kansellert ved endrede Covid-19 regler.
Ihht til nasjonale smittevernanbefalinger oppfordres det til å unngå å krysse kommunegrenser for å delta på arrangement.