2007 – La Traviata

16. – 27. november

Sted: Teatersalen Brumunddal

Première: 16. november

Regissør: Ronald Rørvik

Dirigent: Eldar Nilsen

La Traviata, opera av Guiseppe Verdi (1848)

La Traviata er i 4 akter og er skrevet av G. Verdi. Francesco Maria Piave skrev librettoen. Handlingen foregår i Paris og omegn ca. 1850 og er basert på boken om Kameliadamen.

Sammendrag av handlingen

Levedamen Violetta faller for Alfred. Mot alle konvensjoner flytter de sammen – noe som Alfred far har mye i mot. De tvinges fra hverandre. Først på Violettas dødsleie forenes de igjen. Denne operaen – en av operahistoriens mest spilte og høyest elsket – inneholder absolutt alt av hjerte og smerte. Allerede fra musikkens første akkord skjønner vi at dette ikke kan gå bra.

En OperaNorge produksjon

La Traviata var en såkalt OperaNorge produksjon 2007/2008 mellom RingsakerOperaen og Operaen i Kristiansund. Scenografi, kostymer og rekvisitter ble produsert av RingsakerOperaen.

Medvirkende

Dirigent: Eldar Nilsen
Regi: Ronald Rørvik
Scenografi: Brit Johnson
Kostymedesign: Brit Johnson
Sminkedesign: Kati Sjøgren

Roller

Violetta Valéry – Cecilia Lindwall
Flora Bervoix – Anna Sundstrøm Otervik
Annina – Gro Bente Kjellevold
Alfred Germont – Jan Erik Fillan
George Germont – Espen Langvik
Gaston de Létorières – Ola Marius Ryan
Baron Douphol – Njål Sparbo
Marquis d’ Obigny – Stein Skjervold
Doktor Grenvil – Trond Gudevold

Hedmarken Symfoniorkester, Ringsaker Operakor, RingsakerOperaens Produksjon sammen med RingsakerOperaens Venner var aktørene i denne oppsetningen i RingsakerOperaen.

Kalender

Premiere i Brumunddal 16 november og frem til 27 november ble det spilt til sammen 8 forestillinger – alle i Teatersalen i Brumunddal. Det var utsolgt til alle forestillingene 10 dager før premieren