Ringsaker OperaFEST 2020

6. – 15. november

På grunn av smittesituasjonen utsetter vi en rekke arrangementer. 

Til tross for alt arbeidet som frivillige, administrasjonen og profesjonelle har lagt ned for å sikre en trygg operaFEST for sal og scene, har vi på bakgrunn av smittesituasjonen besluttet å redusere programmet.

Vi føler med alle som har jobbet iherdig og sett fram til å gi dette til publikum, men er glad for at vi har lagd planer som lar seg justere.

Det er rundt 50 arrangement som nå blir utsatt til en senere anledning.  Vi ser veldig fram til videre samarbeid med alle arrangørstedene vi hadde planer med for denne operafesten!

De øvrige arrangementene vurderer vi fortløpende for fortsatt å kunne spre operaglede til sal og scene.  Og ikke minst for å holde frilansere i kulturlivet i jobb, slik myndighetene oppfordrer oss til. 

På gjenstående arrangementene deltar det til sammen 50 frilansere, og de fleste har fått mesteparten av sine oppdrag i 2020 avlyst. Vi gjør alt vi kan for at de skal slippe nok en avlysning. Mest av alt unner vi elevene i operaskolen å få framføre Trollmannen fra Oz sammen med de profesjonelle medvirkende i produksjonen.

Vi jobber videre innenfor trygge og strenge rammer og presiserer at ingen i RO (frivillig eller betalt) skal utføre oppgaver der de ikke føler seg trygge.  

Vi kommer tilbake med mer presis informasjon når vi vet mer om hvilke smitterestriksjoner som iverksettes nasjonalt og lokalt.

OperaFEST Program


17 operasangere | 20 musikere | 1 OperaSkole | 1 OperaKor | 1 bukett kunstneriske ledere | over 20 steder
Mer enn 60 arrangementer og som vanlig mange frivillige!

Gave fra RingsakerOperaen: operaFEST med levende musikk!

Vi har utsatt Jegerbruden til november 2021. Alle involverte er engasjert til å lage operafest i Ringsaker 6. – 15. november. Det blir en mengde konserter og forestillinger på serveringsteder, forsamlingslokaler og andre egnede steder. Finalen på festen er Ringsaker Operaskoles «Trollmannen fra Oz» som skulle hatt premiere i april.  Operakorets «Petite Messe Solennelle» samt flygelkonsert som begge var planlagt i vår er også lagt til operafesten. 

RO tilbyr dette kostnadsfritt til arrangementsstedene og publikum. Dette er en gave til et trofast publikum og lokalt næringsliv som trenger drahjelp etter omsetningssvikt. Det er en takk til kommune, fylkeskommune og kulturdepartement som gjennom langsiktig finansiering har gitt RO muligheten til å bli en energisk 40åring. Vi vil også glede våre sponsorer, noen har fulgt oss fra de aller første årene! Og ikke minst er vi glade for at alle frivillige kan fortsette å skape operaglede for scene og sal under sikre forhold: Vi fortsetter arbeidet med Jegerbruden samtidig som vi kan glede oss over levende musikk i november. 

Vi har tatt høyde for at smittevernreglene kan endres, det er bare portforbud som kan stoppe oss. De fleste arrangement blir planlagt for mindre grupper, enkelte kan justeres helt ned til 1 utøver med 1 tilhører. Noen poster på programmet vil ha så mange involverte at vi kan risikere avlysning, men det tåler vi!  Vi er i god dialog med kommunelegen.