Kormester operaskolen

Tone Østli

Tone Østli fullførte våren 2010 sin mastergrad i klassisk utøvende sang ved Royal College of Music i London. Hun har sin bachelorgrad fra Universitetet i Agder, musikkonservatoriet.

Ved RCM gjorde hun roller som Despina i «Cosi fan tutte», Susanna i «Figaros bryllup» og Governess i «Turn of the screw».

Hun er en allsidig sanger med et bredt spenn i repertoaret og jobber nå som frilans sanger og sangpedagog. Hun har vært solist med  Hedmarken symfoniorkester og Kristiansand symfoniorkester og sunget konserter og operaforestillinger under Kirsten Flagstadfestivalen, Levende klassisk, Opera Sør og med Ringsakeroperaen. Hun har bl.a. sunget Adina i “Elskovsdrikken”, Rosalinde i “Flaggermusen” og Solveig i “Peer Gynt”. Hun har vært med på å lage cabaretforestillingen “Skål for sangen” som har vært på turne i regi av Ringsakeroperaen.

Hun har sunget en rekke kirkemusikalske verk som Requiem av Mozart og Faure, Messias av Händel, Johannespasjonen av Bach og Stabat Mater av Pergolesi. Tone har mottatt stipend fra bl.a. Sparebanken Hedmark og Stange kommune og fikk Hedmarken interkommunale kulturpris i 2008.